Sergio Leone

Sergio Leone
Sergio Leone.jpg
Persovntiäđuh
Šoddâm uđđâivemáánu 3. peeivi 1929
Rooma, Italia kunâgâskodde
Jáámmám cuáŋuimáánu 30. peeivi 1989 (60-ihásâžžân)
Aalmugjeessânvuotâ Italialâš
Karrieer
Aktiivlâžžân 19591989
Merhâšittee tyejeh Per un pugno di dollari (1964)
Per qualche dollaro in più (1965)
Il buono, il brutto, il cattivo (1966)
C'era una volta il West (1968)
Once Upon a Time in America (1984)
Iävtukkâsvuođah
Pyeremuu stivrim Golden Globe

Pyeremuu stivrim BAFTA

Lasetiäđuh
IMDb-sijđo IMDb

Sergio Leone (3. uđđâivemáánu 1929 Rooma, Italia kunâgâskodde30. cuáŋuimáánu 1989 Rooma, Italia) lâi italialâš elleekovestivrejeijee.[1]

FilmografiaMute

Elleekoveh
Ihe Suomâkielâlâš nommâ Algâalgâlâš nommâ
1959 Pompeijin viimeiset päivät Gli ultimi giorni di Pompei
1961 Taistelu Rhodoksesta Il colosso di Rodi
1964 Kourallinen dollareita Per un pugno di dollari
1965 Vain muutaman dollarin tähden Per qualche dollaro in più
1966 Hyvät, pahat ja rumat Il buono, il brutto, il cattivo
1968 Huuliharppukostaja C'era una volta il West
1971 Maahan, senkin hölmö! Giù la testa
1984 Suuri gangsterisota Once Upon a Time in America

Čaittâleijeeh Sergio Leone elleekuuvijnMute

Čaittâleijee Il colosso di Rodi Per un pugno di dollari Per qualche dollaro in più Il buono, il brutto, il cattivo C'era una volta il West Giù la testa Once Upon a Time in America
Eli Wallach  
Roberto Camardiel    
Clint Eastwood      
Lee Van Cleef    
Gian Maria Volonté    
Mario Brega        
Joseph Egger    
Antonio Casale    
Aldo Sambrell          
Benito Stefanelli          
Antonio Molino Rojo        
John Frederick    
Antoñito Ruiz    
José Terrón    
Al Mulock    
Lorenzo Robledo        
Frank Braña        
Luigi Pistilli    
Claudio Scarchilli    

KäldeehMute

  1. Sergio Leone - imdb.com Čujottum 25.7.2021 (eŋgâlâskielân)